Gunnarsberga

Om Gunnarsberga och skapandet...

Företaget Gunnarsberga drivs från en röd bondstuga vid foten av en bergsknall i Sundby, Österbotten, Finland. Ett pytteberg som kallas just Gunnasberget.
Vad jag (Ingela) inte visste då jag registrerade mitt företagsnamn för nio år sedan var att det egentligen inte ska finnas något R i namnet.
Men nu blev det Gunnarsberga med r.

Jag som driver Gunnarsberga heter Ingela Nyman, är uppvuxen i Socklot, Nykarleby och såg dagens ljus i slutet på sjuttiotalet.
Från tidig barndom var drömmen att en dag bli författare och cirkusartist, men vägen blev en smula kringelikrokig och nu är jag bara en ordlekande artist(konstnär) med cirkusen i mitt huvud. ;-)

Även om fotografierna och kortproduktionen är ett av de ben som firman stått på från begynnelsen tror jag att de flesta som hittar in här på sidan, letar just dialektprodukterna?
Det började med en stopp stann stedi tavla och en väälkomi ti åss, jäär städas int e så tykält, för cirka åtta år sedan.
Sen har den bara fortsatt av farten.

Jag hade aldrig en tanke på någon slags kulturarbete, som många sagt åt mig att jag gör, utan det är ren och skär bokstavs- och ordkärlek i mig som får mig att leka med orden.

Och när jag får se leénde och skrattande kunder - DÅ känner jag, att jag har en sann mening och glädje med mitt jobb. Cirkeln är sluten när glädjen kommer i retur.

Så tack till dig som tittar in, oavsett om du vill bara läsa och le, eller handla någonting, så hoppas jag att du ska få gå härifrån lika glad,
eller gladare än du kom.

Finns det frågor, välkommen att höra av dig.
Hälsningar Ingela

Gårdsbutiken är tyvärr stängd tillsvidare. Man kan dock fortfarande förbeställa och avhämta produkterna hos oss i Sundby, Pedersöre.

Du kan handla via webbshopen, eller beställa per telefon, sms eller e-post, eller i kontaktformuläret du hittar när du klickar nere på sidan
eller hos våra återförsäljare av dialektprodukterna:
Klicka här för att komma vidare till listan med återförsäljare.